3D-printade båtar av återvunnen plast

Det holländska varvet IMPACD Boats tillverkar flera olika typer av 3D-printade båtar och använder återvunnen plast som råmaterial. Båten är fullt återvinningsbar den dagen den har tjänat ut och materialet kan då användas till en ny båt.

Vi måste se en miljövänligare båtindustri framåt och detta kräver utveckling av nya konstruktionstekniker som genererar mindre CO2.

IMPACT Boats Eco Yachting program möter en mycket intressant teknikutveckling som erbjuder ett verkligt paradigmskifte inom den nautiska industrin.

Du som köper en båt från IMPACT Boats erbjuds hjälp under en 5-årig övergångsperiod att gå från din gamla fossilmotor till att hitta rätt och byta till elmotor.

I samarbete med Loop i Nederländerna erbjuds även en delningsmodell för båtägandet där du som kund delar båt med andra men med känslan av att äga din egen båt och Custom Boats tar hand om allt runt om kring, skötsel, service, vinterförvaring etc. Framtidens båtägande!

Go:LEIF träffade IMPACT Boats på båtmässan i Dusseldorf 2024. Här berättar de om sin tillverkningsteknik och om hur de tror att framtida båtägande kan se ut.