Green Waves 601 glider ljudlöst genom Lyngörsundet.
Green Waves 601 glider ljudlöst genom Lyngörsundet.

Båtglädje för hela familjen

Med en ny elmotor blev den gamla träekan enkel att hantera.

Ida Salomonsen berättar om en helt ny båtupplevelse när hennes pappa installerade en elmotor i den båtvana familjens träeka:

– Plötsligt kunde hela familjen använda ekan och vi använde den mycket mer. Den stora skillnaden var känslan av att komma ännu närmare naturen, och att båten var så driftsäker och enkel att hantera, säger Salomonsen.

Flera av grannarna uppmärksammade den tystgående ekan. På begäran från en stuggranne hade snart Idas pappa elektrifierat en båt till.

Maylis, familjen Salomonsens gamla trëka som blev elektrisk.

Runt middagsbordet diskuterade familjen om det kunde finnas en marknad för detta. Så småningom blev de övertygade om att framtidens båtliv är elektriskt. Familjen tog steget och grundade företaget ”Green Waves”, med visionen att elektrifiera båtmarknaden och erbjuda ännu bättre båtupplevelser.

Mer båtglädje

Sedan starten 2017 har företaget inte bara elektrifierat många befintliga båtar, tillverkat egna elbåtar utan också utvecklat ett komplett elektriskt framdriftssystem som kan installeras i en rad olika båttyper.

Ida Salomonsen är VD för familjeföretaget och har under de senaste åren fått gedigen kunskap om vad marknaden efterfrågar. När det gäller elektrifiering inom de segment som Green Waves har arbetat mest med hittills, finns det en klar ”topp 3”-lista över användarfördelar med elbåtar:

Folk säger helt enkelt att de njuter ännu mer på havet och får en bättre båtupplevelse.

Ida Salomonsen, Green Waves

– Den klara nummer ett hos våra kunder är ljudbilden i våra båtar. Detta tilltalar verkligen marknaden för långsamtgående båtar, som det finns många av här på Sörlandeti Norge. Folk säger helt enkelt att de njuter ännu mer på havet och får en bättre båtupplevelse, säger Salomonsen.

Hon säger vidare att som en god tvåa kommer enklare underhåll och drift. På en tredjeplats kommer hänsyn till miljön.

Även om kunderna bryr sig om miljön är det inte anledningen till att de tar steget. Anledningen är bättre upplevelser på havet, förutom enkla och driftsäkra motorer. Att det också är smart med tanke på klimatet och miljön, är en bonus.

Satsar på B2B framtidssystem

Green Waves satsar nu på framdriftssystemet First Wave X som är utvecklat i Norge.

– First Wave X riktar sig mot B2B och olika typer av arbetsbåtar som professionella aktörer behöver, vare sig det är för fiskodling, taxibåtar, hamnfartyg eller båtar för mindre transport- och godstjänster. Vi levererar också till fritidsbåtsmarknaden, men det är för närvarande mest efterfrågan på båtar för uthyrning och/eller turism, säger Salomonsen.

First Waves X är ett komplett elektriskt framdrivningssystem för långsamtgående båtar.
First Waves X är ett komplett elektriskt framdrivningssystem för långsamtgående båtar.

Salomonsen tror att offentliga aktörer kan bli intressanta kunder så småningom, inte minst för att det kommer att ställas skärpta miljö- och utsläppskrav i upphandlingsrundor som påverkar hamnar, hållbar turism och persontransport. Salomonsen förväntar sig att offentliga myndigheter så småningom endast kommer att köpa in utsläppsfri teknologi.

År 2023 utsågs Green Waves till Gasellföretag, och VD Ida Salomonsen har handplockats till ett nationellt entreprenörspanel, där hon bland annat regelbundet träffar Norges näringsminister.

Fakta om Green Waves

  • Familjen Salomonsen grundade företaget Green Waves år 2017 efter att ha upplevt fördelarna med elmotor i deras träeka. Ida Salomonsen är VD.
  • Visionen är att elektrifiera båtmarknaden för att erbjuda bättre båtupplevelser.
  • Green Waves har sedan starten elektrifierat många befintliga båtar, tillverkat egna elbåtar och utvecklat ett elektriskt framdriftssystem som heter First Wave X.